19 Ekim 2014 Pazar

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır [Detaylı Anlatım]

İyi bir Türk kahvesi yapabilmek için doğru gereçlere sahip olunması gerekir:

·  Geniş ağızlı, uzun saplı cezve (kahveyi kaynatmak için kullanılan kap).
·  Kahve fincanları (incecik porselen olması şıklığını tamamlar).
·  Çok ince toz gibi çekilmiş Türk Kahvesi.
·  Uygun su: Suyun fazla sert ya da yumuşak olması, kahvenin tadını olumsuz etkiler. En uygunu, piyasada satılan şişelenmiş sulardır.
     Türk kahvesi; genelde 4 şekilde hazırlanır. Kahve pişirilmeden önce içene nasıl içtiği mutlaka sorulur.
Sade kahveye şeker konmaz.
az şekerli kahve 1 çay kaşığı şeker,
orta şekerli kahve 2 çay kaşığı şeker,
çok şekerli kahveye 3 çay kaşığı şeker kullanılarak yapılır.
Cezvenin içerisine her fincan kahve için; bir fincan su, 2 çay kaşığı kahve ve şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Kahve ne kadar ağır yani kısık ateşte pişerse o kadar lezzeti
artar. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın. Kahve, servis yapılırken kendine özgü Türk kahvesi fincanında servis edilir.Afiyet olsun!..

Kaynak:http://www.kucukavci.com.tr/Ozel_Sayfalar.aspx?id=14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder