· Geniş
ağızlı, uzun saplı cezve (kahveyi kaynatmak için kullanılan kap).
· Kahve
fincanları (incecik porselen olması şıklığını tamamlar).
· Çok ince toz
gibi çekilmiş Türk Kahvesi.
· Uygun su: Suyun fazla sert ya da
yumuşak olması, kahvenin tadını olumsuz etkiler. En uygunu, piyasada satılan
şişelenmiş sulardır.
Türk kahvesi; genelde 4 şekilde
hazırlanır. Kahve pişirilmeden önce içene nasıl içtiği mutlaka sorulur.
Sade kahveye şeker
konmaz.
az şekerli kahve 1
çay kaşığı şeker,
orta şekerli kahve 2
çay kaşığı şeker,
çok şekerli kahveye 3 çay kaşığı şeker
kullanılarak yapılır.
Cezvenin içerisine her fincan kahve için; bir fincan su, 2 çay kaşığı kahve ve şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Kahve ne kadar ağır yani kısık ateşte pişerse o kadar lezzeti artar. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın. Kahve, servis yapılırken kendine özgü Türk kahvesi fincanında servis edilir.Afiyet olsun!..
Cezvenin içerisine her fincan kahve için; bir fincan su, 2 çay kaşığı kahve ve şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Kahve ne kadar ağır yani kısık ateşte pişerse o kadar lezzeti artar. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın. Kahve, servis yapılırken kendine özgü Türk kahvesi fincanında servis edilir.Afiyet olsun!..
Kaynak:http://www.kucukavci.com.tr/Ozel_Sayfalar.aspx?id=14
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder